Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Ne Maj 29, 2022 7:53

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: HTPC in Linux HD STB-ji
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 27, 2013 7:43 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ena od opcij za gledanje programov preko mreže je seveda HTPC. Pri mojem Zotac ID80 (Intel + nVidia) se je izkazalo, da VLC pri HD povsem odpove, HW pospeševanje videa je za HD nujno, a ne deluje niti pod razno.
Včeraj sem probal XBMC in je vse delovalo od prve, le HW pospeševanje sem moral vključiti. Podnapisi so bili že vključeni in na Telemachu so se samodejno izbrali Slo podnapisi. Na nemških programih so se vklopili teletekst podnapisi. Vklopiti sem moral odpletanje, ki je delovalo brezhibno, CPU na 1080i je bil nekje okrog 30%.

Probal sem tudi z DVBViewerjem, a ne prebavi m3u fajlov, niti preko editorja kanalov, kaj šele direkt preko URL-ja.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Mar 04, 2013 8:10 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ă

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Maj 20, 2013 8:35 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ker sem z Android škatlicami obupal (probal2 sem 2, ki naj bi veliko obetali), sem nabavil IskraTELov HD30 z dvema RAM modulčkoma po 1G, kar je za strojno dekodiranje HD-ja menda bolje kot eden večji.
Inštaliral sem 64 bitne Winse 7 in XBMC 12.2, vklopil VU+ plugin in stvarca dela, problem je, da mi nekaj programov na Lastovki ne prebavi, niti ne vztraja na pridobitvi strima, iz celozaslonskega načina hipoma skoči v menujski zaslon in to je to. Vse možnosti sem preveril samo na PopTV, tudi na HTPC Zotac in je isto, dela pa Pop preko VLC-ja, torej je krivda nekje drugje, ne v HD30.
Mi gre pa na jetra daljinec od Zotaca, s katerim z eno tipko nikakor ne pridem do spiska programov, kjer lahko najhitreje izberem željenega, vedno moram preko klika na stop....
Slika
Z daljincem Mele F10 (Fly mouse) to gre, samo kaj ko vsak premik daljinca pomeni pojavitev nadležne grafike od XBMC. Ali ima kdo kak daljinc, na katerem dela klic okna s programi, pojavi se na desni strani, oziroma kako tej funkciji določiti neko tipko?

K sreči dela sprememba kanala gor-dol in si bim naredil favorite od favoritov pa bo za silo :)

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited