Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Ne Jul 14, 2024 3:34

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Yamada 6800
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 7:35 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 23, 2004 7:55
Prispevkov: 1313
Yamada scart>scart tv vse OK :D

Ker pa ima TV SHARP 51(star 3 leta) samo 1 scart, sem priključil Yamado in računalnik tvout na razdelilec (2scart in > 1scart out). Razdelilec ima preklopno stikalo med tema dvema vhodoma, da se signala ne mešata. Iz razdelilca gre scart kabel na scart adapter v tv-ju.

Grafična kartica daje barvno sliko, Yamada pa črnobelo, ne glede, ali jo priključim z s-video, činč out video, scart kablom.

Ali Yamada ne more preklopit barve preko stikala?
Zakaj pa direkt dela ok?

Naložen je pyps-ov firmware, kupljeno v JAE.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 16:49 
Pa si na preklopniku tudi poskušal zamenjati vhode(torej Yamado priklopiti
tja,kjer imaš sedaj PC)?
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 19:48 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 23, 2004 7:55
Prispevkov: 1313
Sem tudi zamenjal vhode na razdelilcu, pa je bilo isto.
Prejle sem Yamado povezal preko VCR izhoda na novem Comagu 55 :).

Slika pride preko njega na tv, ko prižgem Yamado, in povozi Comag-ovo sliko na tv-ju. Je pa spet črnobela :(.
Ima pa TV samo en scart.

Tako da ne vem več....

Mogoče bi moral dobiti kakšen boljši scart kabel, ki ima povezane med sabo vse pine na konektorjih. Baje vsi nimajo?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 20:05 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Tudi če imaš Yamado priključeno preko enega samega činč konektorja ti direktno v TV uštekano dela OK, preko delilnika pa Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 20:46 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 23, 2004 7:55
Prispevkov: 1313
Ne, direkt lahko vštekam v tv samo s scart kablom, in samo takrat je slika barvna.

Ostale izhode Yamade pa lahko koristim samo, če pri tv-ju vštekam scart converter. Škatlico, v katero lahko vtaknem činč ali s-video kabel iz Yamade. Takrat je slika črnobela.

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 20:54 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Po moje imaš napačno nastavljeno Yamado. Ko jo priključiš s skartom gre verjetno RGB signal, v vseh drugih pa pač tisto kar je na obeh ostalih izhodih Yamade.
Probaj namesto Yamade priključiti kak drug video izvor in boš takoj videl kje je problem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 21, 2006 22:01 
Tudi to je mogoče.Yamadinih nasavitev ne poznam,je pa čisto mogoče,da
je treba v meniju aktivirat prave izhode.Probaj tudi,kar ti svetuje Tehnični!
Sem prepričan,da z aparatom ni nič narobe in da gre za kako banalnost.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Apr 22, 2006 14:57 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 23, 2004 7:55
Prispevkov: 1313
Problem rešen :)

Pregledal sem nastavitve Yamade. Je bila opcija Nastavitve TV-ja:
-PAL
-AUTO
-NTSC

Je bilo na PAL. Sem dal na AUTO in evo barve.

Yamada je priključena s scart kablom na Comag 55, ta pa s scartom na TV. Enkrat kasneje moram še probati, kako bo sedaj delalo preko scart razdelilca, da dodam tv-out iz pc-ja.

Tako da je za sedaj vse rešeno. Samo še gledam in uživam. :)

Hvala vsem za pomoč.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Apr 22, 2006 21:14 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Nemogoče, razen če gre za bag v Yamadi.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Apr 24, 2006 9:45 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 23, 2004 7:55
Prispevkov: 1313
Važno je, da dela. :D

Pa da bi čim dlje :arrow: :wink:


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited