Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Pe Maj 20, 2022 9:54

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: To Maj 27, 2014 14:30 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Na Vu+ Duo2 (Enigma 2) sem namestil listo kanalov od D@ne (90E do 45W) in priključil USALS motor. Motor deluje, problem oz. moje vprašanje pa je, kaj moram narediti, da se bo motor vrtel do vseh pozicij D@na kanal liste. Zdaj se motor namreč zavrti samo do vseh večjih satelitov, do manjših pa ne. Kanali manjših satelitov so v meniju Vu+ sprejemnika obarvani temneje kot kanali satelitov, do katerih se motor zavrti. Rekel bi, da moram v Image sprejemnika namestiti nekakšen posodobljen fajl s pozicijami vseh satelitov? Ne vem kakšno vlogo v Enigmi 2 igra fajl z imenom satellites.xml? A moram, da se bo motor vrtel do vseh pozicij namestiti ta posodobljen fajl ali narediti kaj drugega? Za pomoč vam bom zelo hvaležen!


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Maj 27, 2014 22:03 
satellites.xml ima zelo veliko vlogo pri settingih, saj vsebuje podatke o tem, kateri satelit se nahaja na kateri legi. Če imaš nekatere satelite obarvane sive, pomeni, da se settingi in satelites.xml ne ujemata. Ker uporabljam sam svoje settinge, mi je čudno da od Done ne bi vsebovale tudi datoteko satellites.xml, da bi potem stvar delala, kot še šika. Preveri to in če tega ni, najdi na netu kakšen satelites.xml (sam sem pred časom uporabil od http://satellites-xml.eu/) in ga v folder kjer imaš settinge.

humaxboy


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Maj 28, 2014 10:18 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Humaxboy, hvala za tvoj koristen nasvet! Sem namestil satellites.xml v mapo etc/enigma2 , naredil reboot in zdaj mi motor najde vse SAT pozicije. Nimam pa zadevo priključeno na krožnik na strehi ampak stvar sprobavam v sobi. Malo me skrbi, da je pogrešek na krajeh East - West skoraj 10 stopinj. Humaxboj, a je treba USALS SAT pozicije na krajeh korigirati, da krožnik pocentra satelite?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Maj 28, 2014 13:03 
Citiram:
Humaxboy, hvala za tvoj koristen nasvet! Sem namestil satellites.xml v mapo etc/enigma2 , naredil reboot in zdaj mi motor najde vse SAT pozicije. Nimam pa zadevo priključeno na krožnik na strehi ampak stvar sprobavam v sobi. Malo me skrbi, da je pogrešek na krajeh East - West skoraj 10 stopinj. Humaxboj, a je treba USALS SAT pozicije na krajeh korigirati, da krožnik pocentra satelite?
Da boš lahko sprejemal max. signale iz vseh leg tako east kot west bo potrebno veliko dela in potrpljenja.
Predpogoji so naslednji :
a) cev na katerem stoji motor mora biti 100% horizontalno, drugače nikoli ne zadaneš celega horizonta
b) sam elevacija motor mora biti pravilno naštimana
c) fino naštimavanje levo / desno motor

Pri meni je dolgo trajalo, da je vse kakor mora biti.Sedaj sprejemam vse od 87,5W do 45W in maksimalni signali povsod.
Rezultate pa lahko bereš na tem forumu, čeprav sem bolj aktiven na tujih :D

Humaxboy


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Maj 28, 2014 20:37 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Drugače krožnik jaz ne postavljam na novo. Vrti se mi že skoraj 10 let! Novo je to, da bom zaradi nakupa novega DVB-S2 sprejemnika prešaltal s stare DiSEqC motor kontrole na USALS. Seveda je nov tudi ves software za pogon sprejemnika. Ker imam motor na sprejemnik priključen preko dodatnega DiSEqC preklopnika, sem moral pred USALS zagonom sprobati, če mi vse nastavitve v sprejemniku pravilno delujejo. Zato sem rezervni motor prek preklopnika v sobi priključil na sprejemnik in vse preizkusil, če pravilno deluje, ker na streho ne vidim, kako se motor vrti. Jutri bom sprejemnik priklopil na krožnik na strehi in bom videl, če bo glede na stanje s starim sprejemnikom kakšna razlika. Upam, da sprejem ne bo nič slabši.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Maj 29, 2014 12:43 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 408
Kaj pa pomeni to, da vse deluje ok. Ko pa daš na 75E, gre motor na 0 pozicijo.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Maj 29, 2014 15:57 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Citiram:
Kaj pa pomeni to, da vse deluje ok. Ko pa daš na 75E, gre motor na 0 pozicijo.
Če podatek za pozicijo satelita ni vpisan v listi kanalov oz. je tam 0 se motor zavrti na 0.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Pe Maj 30, 2014 14:47 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
OK, zdaj sem inštaliral v svoj SAT sistem vrtenje motorja po USALS-u in moram povedwti, da sem glede na prejšnje stanje, ko se mi je motor vrtel po starejšem DiSEqC protokolu, predvsem na stranskih sazelitih izgubil par procentov. Nekaj šibkih kanalov, ki jih zelo dobro poznam, namreč ne lovim več. Tudi pozicije 75E mi še ni uspelo uloviti, ki sem jo pred spremembo vseh kanalov na tej poziciji lovil s kvaliteto 75%.Če bi hotel, da bi vse SAT pozicije lovil z enako kvaliteto signala kot prej z DiSEqC protokolom, bi moral vsaki SAT poziciji določiti malo drugačno Longitudo in jo dati v spomin. Kar se mi pa zdi brez veze in tega ne bom počel, razen morda pri enem ali dveh najšibkejših satelitih na krajeh loka vrtenja motorja.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Pe Maj 30, 2014 21:41 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
To se da rešiti z vpisom drige geografske širine ali kaj že je to, kar je pri nas 46°. Če vpišeš manj, se bo motor zavrtel dlje proti skrajnim legam in obratno.
Prej seveda ugotovi, ali je problem tovrsten, torej ali se na obeh skrajnih legsh zavrti preveč ali premalo.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Maj 31, 2014 9:55 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Tega pa nisem vedel, da lahko s spremembo geografske širine korigiraš "progresivni pogrešek" motorja? Vsekakor bom upošteval tvoj nasvet. Kaže pa to še na eno dejstvo, da nastavitev geogravske širine na mojem motorju (nagib) hi eksaktna. Drugače ta pogrešek ni velik, je pa tolikšrn, da zaradi tega izgubim par šibkih kamalov.


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited