Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Jun 25, 2024 7:31

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 17 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: humax vaci 5300, tezava
OdgovorObjavljeno: Ne Dec 31, 2006 21:54 
zdravo!
ko prizgem omenjeni humax z unim stikalom zadaj, se pokažejo štiri utripajoce lucke, cez nekaj casa pa 00:00 in ura šteje naprej. karkoli pritisnem se nič ne zgodi, se ne prizge naprej. pomeril sem napetosti na napajalniku in vse so ok, če je napajalnik posebej, ko pa ga povezem naprej z ostalim delom satelitske, pa se napetost 8V sesede na 4V. prosim za pomoč in hvala
lp


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 2:17 
Slika

C15 470uF 25v
C16 470uF 25v

možno tudi, da he crnilo kaj naprej in ti tam vleče prevelik tok.
Lahko pa tudi, da je loader iz kakršnegakoli razloga odšel
(na ekranu ni značilne plave barve)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 13:42 
te kondije sem že use pregledal, in tudi tisti kritični so že bili zamenjeni. potem sem pa kabel ki povezuje 8V naprej iz napajalnika prekinil, sem ga preščipnil, tko da ni mel več povezave in satelitska se je enako prižgala brez tistih 8V. pomeril sem tudi diodo D10 in v prevodno smer kaže pravilno 0,5V, v drugo pa 1V, a je to prov?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 20:11 
Citiram:
možno tudi, da he crnilo kaj naprej in ti tam vleče prevelik tok.
Lahko pa tudi, da je loader iz kakršnegakoli razloga odšel
(na ekranu ni značilne plave barve)
Ali pri bootanju vidiš na ekranu plavo barvo in verzijo loaderja ali ne?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 20:19 
na tv ni nč. drgač pa da bi na računalnik priklopu , to pa še nikol nism k nimam kabla, pa tud se nism s tem še ukvarju, k mamo satelitsko sam za slo1, pa slo2,. k smo u takih rovtah doma da drgač nč ne dela. tko da več ne vem, . sj pomojm ni napajalnik, k da čist točne napetosti, če je samostojen. več pa res ne vem. vem da samo ura dela , drugo pa nč. :? :? :?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 20:25 
Tukaj imaš shemo, pa si poglej kam hodi in kaj počne tistih 8voltov.
Ta shema ni za 5300, vendar je tisti del enak!!!
http://shrani.si/files/humaxserviq9i3.pdf


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 20:29 
o hvala!
aja pa še neki, notr u škatli na vezju, k je ta nalepka bla k piše vaci-5300 piše spodi crci-5500, a je 5500 bolši? a pol je hardware isti, sam firmware drgačen?
hvala, za odgovor


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 21:06 
Nič ni boljši. Samo za cryptoworks je.
Edino, kar se pri humaxih 5xxx "splača" je spremeniti
5600 v 5400.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 21:11 
no tistih 8voltov je zgleda vredu, k pol naprej je prov, ampak, še nekaj:
satelitska se ugasne po nekaj minutah, ko prižgem nazaj se takoj po vklopu ugasne.
napetosti so:
17 je 20
15 je 18
23 je 28
30 je 31
5 je 5
8 je 5 vse v voltih.
kondenzator C3 je , tak zgleda napihnjen, na vrhu, kapca je taka izbočena, je mogoče to? nvem, zdj sm ugotovu, da so napetosti čudne,.,. upam da se bo našla rešitev.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 01, 2007 21:21 
Ă


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 17 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited