Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Jul 16, 2024 15:12

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Irci 5400 ne najde signala
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 21, 2007 9:38 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
Pozdravljeni,

Imam težavo in sicer mi omenjeni Humax mi ne najde nobenega signala z LNB-ja, todi zalokat se noče. Ne ciljam na težavo z nastavitvijo parabole, temveč na HUMAXa. Imam namreč še novi HUMAX sprejemnik na katerem vse normalno deluje. Menjal sem dva usmernika v HUMAX-u, pomeril vse napetosti iz napajalnika in vse so seveda prisotne, tudi tista 30V. Večkrat sem ponovno naložil software od originala do patcha, vendar signala ne najde. Sumim tuner SD1228/L MK3 na matični plošči. Sicer se sprejemnik ob vklopu normalno zažene, tudi zmrzuje ne med preklopom med kanali. Takšni simptomi (ni signala) se pojavijo, ko ni 30V napajanja za napajanja tunerja, vendar ker sem menjal obstoječi usmernik z dvema delujočima (novim in rabljenim) ne najdem vzroka za omenjene težave. Prosil bi za kakršno koli pomoč ali namig. Je odpovedal tuner na matični ali? Naj omenim še to, da če povežem SAT IF signal iz delujočega humaxa (preko IF OUT) na tega HUMIJA (na SAT IF IN) mi signal najde, tudi tuner se loka, vendar samo na par programih. Matična plošča OAK II-L CPU B/D Rev.:1.2, tuner MK3, sys ID 0016.0600, loader H2.08.
Prosim za pomoč.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 21, 2007 13:29 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
Pozabil sem, da če v tuner v taknem žičko in pomerim napetost imam tam od 1 V do 2V, namesto okrog 14V. Kaj mi je storiti? Je mama plata zanič? Prosim, pomagajte!!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 21, 2007 14:49 
http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=1704


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 21, 2007 19:44 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
Hvala za namig geer, vendar.... upor 100 ohmov na usmerniku je menjan, prav tako zenerca, menjani vsi pomembni elektroliti, menjan celo usmernik z čisto novim, vse napetosti prisotne na obeh usmernikih, signal LEVEL in signal QUALITY od nikoder!!!!!! Tudi sam sem poskusil poiskati ta nesrečni napajalni čip LNB03, in žičko ki bi naj pregorela, vendar te oznake in žičke na mama plati ni!!!! Sledil sem napetost od tunerja nazaj, prav tako od usmernika proti tunerju, vendar prez uspeha. V okolici tunerja na mama plati sicer je prisotna napetost 30 V, kot tudi 14 V, vendar ne na vtaknjeni žički samem tunerju, ker je okrog 1 V do 2 V napetosti. Prosim za kakšno sliko, da se vidi kje je ta pregorela žička ali ta napajalni čip, če sploh je na plošči in kako naprej, če sploh obstaja rešitev?????


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jan 25, 2007 8:52 
@@@@@____minek10
Citiram:
Tu je vse napisano, samo prebrati je treba.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jan 25, 2007 9:44 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
@@ Gizmo. 100 x sem prebral ta teks, vendar te žičke in tega čipa LNB03 ne najdem na MAMA PLATI. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jan 25, 2007 9:54 
Citiram:
....e možno da se je prežgala vezica v eni od lukenj.....
Verjetno bi bilo treba prebrati še stoprvič in to pozorno.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jan 25, 2007 11:48 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
Naj mi kdo da na forum sliko s to "vezico" pa da vidimo kje je problem???!?! Preveč časa sem zabil za iskanje te napake po plati in v tunerju, da o nalaganju softwara ne govorim.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jan 25, 2007 15:50 
Do chipa, ki zmanjša na 13/19 volt za anteno maora priti 22-24 volt - glej načrt!!! Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jan 27, 2007 11:50 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 11:24
Prispevkov: 9
@@Gizmo

Hvala! To sem potreboval, shemo in oznako čipa, LNBP15SP, ki pretvaja to napetost. Poskusil bom poiskati napako na plati.


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited