Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Ne Maj 29, 2022 7:34

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 107 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 15 6 7 8 911 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 02, 2009 20:49 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Svašta, tega res ne razumem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 02, 2009 21:15 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Potem lahko kdor blizu MB poskenira programe z običnim STB-jem.

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Maj 22, 2010 13:28 
Razložite mi nekaj, kakšen razdelilec ali mogoče switch potrebujem? Imam 4 televizorje v hiši, za
3tvje gre pa samo enojni kabel,ki gre iz strešne antene v dnevno sobo, od tam naprej pa se kabel
razdeli v dva dela in gre na ostali dve televiziji! (kuhinja in spalnica)

Zdaj pa bomo naredili tako, da v dnevni sobi bo ta ario sprejemnik in že obsteječ kabel bo v
uporabi, ki je bil prej za strešno anteno, ostali 2 televiziji pa bosta imeli še vedno strešno
anteno in zraven digitalni sprejemnik za gledanje programom Multipleks A

Torej kot bistvo naj povem, da če lahko gre skozi enojni koaksialni kabel signal iz ario antene
in strešne antene, tako da ne bomo rabili nove kable polagat.

Za lažje moje sporazumevanje pa prilagam moj načrt televizorjev, kako uporabljamo, tam kjer je
vprašaj naj bil razdelilec, in kako se imenuje, da ga kupim preden pride monter.
Slika
hvala


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Maj 23, 2010 0:03 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Maj 23, 2010 8:03 
Imaš verjetno prav mi je eden rekel, da Ario dela na Dvbt frekvencah in s tem ni možnosti, da bi Ario tv signal združil z dvbt,ki ga dobiš preko oddajnka oz, karko si napisal jaz mislim da se bodo nekateri programi pokrivali.
Sem pa še izvedel da lahko preko kabla ki imam tudi še satelitsko ki je tudi napeljana po celi hiši in lahko po enem kablu imam sat signal in dvbt signal, pogoj je da imam na podstrešju še vtičnico 220v za napajalnik za ojačevalec za dvbt. Ario naj gre po svojem kablu v vsak prostor.

Glede zaklepanja pa ne vem, ker sem itak naročil 2x tv pri ariu, in tudi moj tv ne podpira dvb-t, tako da rabim posebej sprejemnik


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Maj 23, 2010 10:22 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Sam sicer Aria ne poznam, sem pa imel z nekim kupcem ravno pred dnevi kar nekaj debate okrog tega. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Maj 23, 2010 16:41 
Ubogi signal skozi take kretEnice...

Prava (frakkarova) jajca. Taka kretnica JA, toda uglasiti jo je treba na licu mesta!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Maj 23, 2010 18:10 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Bejž no bejž. Teh pa res ni treba. Tudi Elradovi TkF niso bili slabi, sploh kakšen 653.07 za območje Skopja, v kakšne doma ustvarjene slovenske pa smo res rinili žeblje po potrebi ..


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Maj 24, 2010 23:34 
Jaz ne razumem tega najbolj, sam nekaj razmišljam po svoje..povejte mi nekaj če je kaj s tega

To iščem http://www.mke.hr/index.php?article_id=444 nekje na slovenski spletni strani..in je tole isto?
http://si.centrsource.com/i/zdruzilnik- ... d0d411ec8/
in
http://si.centrsource.com/i/zdruzilnik- ... a9b824979/
in
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_ ... CA_SWE2-01

Ă°Kakorkoli še vedno ne razumem, če bi slučajno sam kaj montiral kable
.. iz ario antene LNB glave gre kabel in potem uporabim T komad (razdeliec), ki gre en izhod direkt v moj tv (sprejemnik),ki ne uprabljam strešne antene in bi delalo?
Slika
in potem drugi izhod gre v tole
Slika
VHF/UHF (kar je ARIO), tam kjer piše pa SAT pa pride kabel iz LNB satelitska in potem gre naprej enojni kabel do TVJA kjer spet rabim razdelilec kateri gre v SAT-sprejemnik in kateri gre v Televizor? ALI kako?

Drugače pa pravjo da rabim ojačevalec za dvbt ki potrebuje 220v za napajalnik, kje kakšen link do tega ojačevalca,...da gre vmes preden gre na KRETNICO?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Maj 25, 2010 9:06 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Je kdo tukaj, ki dejansko pozna ta Ario. Jaz jih kličem pa jih ne dobim. Do nedavnega sem bil prepričan, da gre za isti sistem kot je lastovka se pravi MMDS nekje na satelitskih frekvencah, sprejem pa s satelitsko parabolo in LNB. Pa me pokliče kot sem kakšen post nazaj napisal neki kupec in pravi da je pač to DVB-T in a ima na strehi anteno in če to anteno vključi direktno v TV mu poskenira DVB-T nekodirane programe. in da rabi dodatni sprejemnik le če bi gledal še kodirane programe. Torej zame če gre direkt v obični TV nima klasičen LNB in zato sem mu predlagal zgornje nalimane kretnice. Še pomislil nisem da ima kakšen krožnik na strehi. Danes pa me pookliče in pravi da zemlja preko kretnic dela ario ne in da ima na strehi parabolo. Sklepam ali mi ni povedal pravih frekvenc ali pa gre dejansko za potrebno napajanje proti LNB. ??? Kako torej oddajajo?


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 107 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 15 6 7 8 911 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited