Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Če Okt 06, 2022 11:34

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: Pe Apr 11, 2014 20:02 
Odsoten

Pridružen: Če Mar 25, 2010 18:34
Prispevkov: 275
Imam vprašanje,imam na novo totalov sprejemnik samo je sd in črne barve.
Zdaj pa me moti nekaj, skoraj vsaki drugi dan mi pokaže obvestilo da moram pregledati kabl,ker mi izgine slika.
Doma imam anteno Gibertini 125 cm fiksno in tale sprejemnik zraven,pa me čudi zakaj se mi pojavlja ta napaka.
Vzel sem si sprejemnik EDISON MINIPLUS sem šel ven k anteni zraven sem imel mali lcd in sem anteno nastavil
točno na eutelsat 16v imel sem signala 93 in ko sem videl da imam nastavljeno sem tale moj sprejemnik
EDISON MINIPLUS odklopil potem pa sem šel v hišo in vklopil totalov sprejemnik in enostavno nisem
imel slike kaj bi to lahko bilo.
Kabla do hiše imam nekje 22 metrov in na tem kablu imam trikrat spojko je mogoče to krivda,da je
pač tale totalov sprejemnik zelo elergičen.
Kak veliko anteno priporočate za normalno gledanje total tv.
:pomagajte: :pomagajte: :pomagajte:


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 1:55 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Malo več povej, ali ni signala na nobeni frekvenci, ali ti Edison v hiši dela in koliko signala je.

Načeloma je povsem možno, da zaradi izredno slabega kabla katera frekvenca ne dela, ali da recimo ne delajo zgornje frekvence.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 10:17 
Odsoten

Pridružen: Če Mar 25, 2010 18:34
Prispevkov: 275
Signala ni na nobeni frekvenci,kot sem opisal Edisona miniplus zunaj pri anteni priklopim in zraven mali lcd-tv in ko sem nastavil
fiksno na 16V sem dal pač na program in imam signala 93%
In nato sem nesel v hišo sprejemnik miniplus in priklopim še v hiši da sem sprobal če je tudi dober signal,noter je malo manj signala,zato
ker pač niha,od 89 do 91%
Nato pa priklopim totalov sprejemnik in kaj se zgodi ni signala,na nobeni frekvenci.
Potem pa pustim totalov sprejemnik direktno povezan z kablom pa sem šel ven ker od zunaj pri anteni vidim noter sliko signala.
Moral sem tam dati funkcijo da ti kaže signal nato pa sem moral čisto malo premakniti anteno in komaj živi sem nastavil.
No zdaj je signal, samo tako kot pravim skoraj vsaki dan ali pa vsaki drugi dan mi pokaže obvestilo da treba preveriti kable.
Ker ne vem včasih sem tudi zasledil, ko sem še imel priklopljeni sprejemnik EDISON MINIPLUS da se mi je
ustavila slika tam nekje za 1 sekundo potem pa je laufalo naprej.
Kot sem opisal da imam na kablu trikrat spojko.
Imel sem nekdaj totalov sprejemnik ki je bil sive barve SD tistega sem nastavil brez problemov,mi je non stop lepo laufal.
Zdaj pa imam nekega novejšega v črni barvi SD tale se mi zdi da je zelo elergičen.

Samo nekaj ne razumem, če jaz z mojim sprejemnikom EDISON MINIPLUS priklopim v hiši mi delajo programi,ko pa priklopim totalov sprejemnik pa ni signala.

Hvala Tehnicni za podporo


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 10:27 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Kaj so ti %, signal ali kvaliteta in na kateri frekvenci si probaval? Izberi kako najšibkejšo, ki jo motita Astra in HotBird.
Načeloma je kvaliteta neodvisna od dolžine kabla, seveda do neke meje, ki je pri recimo 50 in več metrih.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 12:43 
imam ta total hd reciver od decembra, z hdmi izhodom, pa sem priključil kar 8gb ključ, sicer je napisalo, da naprava morda ne bo delovala pravilno, vendar je vse delovalo normalno kar 3 mesece - snemanje 5 ur, time shift, ustavljanje, previjanje, vse gladko, sedaj pa naenkrat ne več, sem mislil, da je ključ zanič - (na računalniku je napisalo, da ima kapaciteto samo 4 mb in da je prazen, formatiranje ni pomagalo). Kupim nov 8gb ključ in ko vstavim v reciver, napiše, da ima disk premalo prostora za snemanje. Formatiral sem ga na fat32, pa na html, pa ne pomaga nič. tudi v nastavitvah reciverja pri formatiranju diska napiše, da dvr funkcija ni na voljo. Pokličem monterja in pove, da moram nabavit sata disk. Pokličem informacije in tista gospa nima pojma, vpraša nekoga in pove, da lahko priklopim navaden zunanji disk. Sedaj pa bi prosil za kakšen nasvet, ali so morda na totalu naredili kak updejt, da je kar naenkrat prenehalo delovati?


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 18:03 
Odsoten

Pridružen: Če Feb 10, 2005 19:34
Prispevkov: 394
Citiram:
imam ta total hd reciver od decembra, z hdmi izhodom, pa sem priključil kar 8gb ključ, sicer je napisalo, da naprava morda ne bo delovala pravilno, vendar je vse delovalo normalno kar 3 mesece - snemanje 5 ur, time shift, ustavljanje, previjanje, vse gladko, sedaj pa naenkrat ne več, sem mislil, da je ključ zanič - (na računalniku je napisalo, da ima kapaciteto samo 4 mb in da je prazen, formatiranje ni pomagalo). Kupim nov 8gb ključ in ko vstavim v reciver, napiše, da ima disk premalo prostora za snemanje. Formatiral sem ga na fat32, pa na html, pa ne pomaga nič. tudi v nastavitvah reciverja pri formatiranju diska napiše, da dvr funkcija ni na voljo. Pokličem monterja in pove, da moram nabavit sata disk. Pokličem informacije in tista gospa nima pojma, vpraša nekoga in pove, da lahko priklopim navaden zunanji disk. Sedaj pa bi prosil za kakšen nasvet, ali so morda na totalu naredili kak updejt, da je kar naenkrat prenehalo delovati?
Jaz mam že skoz priklopljen en precej star zunanji disk in dela. Firmware-a niso spreminjali, tak da to najbrž ni problem. Vem pa,da sprejemnik ne "prenese" USB 3.0 diskov oz. ključkov...

_________________
SkyStar2, Sat-control motor SM3D12, Dreambox DM600 PVR, Kaon HD-DVR-Total Tv, Edision Argus HD VIP


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: So Apr 12, 2014 18:07 
Odsoten

Pridružen: Če Feb 10, 2005 19:34
Prispevkov: 394
Citiram:
Signala ni na nobeni frekvenci,kot sem opisal Edisona miniplus zunaj pri anteni priklopim in zraven mali lcd-tv in ko sem nastavil
fiksno na 16V sem dal pač na program in imam signala 93%
In nato sem nesel v hišo sprejemnik miniplus in priklopim še v hiši da sem sprobal če je tudi dober signal,noter je malo manj signala,zato
ker pač niha,od 89 do 91%
Nato pa priklopim totalov sprejemnik in kaj se zgodi ni signala,na nobeni frekvenci.
Potem pa pustim totalov sprejemnik direktno povezan z kablom pa sem šel ven ker od zunaj pri anteni vidim noter sliko signala.
Moral sem tam dati funkcijo da ti kaže signal nato pa sem moral čisto malo premakniti anteno in komaj živi sem nastavil.
No zdaj je signal, samo tako kot pravim skoraj vsaki dan ali pa vsaki drugi dan mi pokaže obvestilo da treba preveriti kable.
Ker ne vem včasih sem tudi zasledil, ko sem še imel priklopljeni sprejemnik EDISON MINIPLUS da se mi je
ustavila slika tam nekje za 1 sekundo potem pa je laufalo naprej.
Kot sem opisal da imam na kablu trikrat spojko.
Imel sem nekdaj totalov sprejemnik ki je bil sive barve SD tistega sem nastavil brez problemov,mi je non stop lepo laufal.
Zdaj pa imam nekega novejšega v črni barvi SD tale se mi zdi da je zelo elergičen.

Samo nekaj ne razumem, če jaz z mojim sprejemnikom EDISON MINIPLUS priklopim v hiši mi delajo programi,ko pa priklopim totalov sprejemnik pa ni signala.

Hvala Tehnicni za podporo
Poglej, kolk ti Totalov sprejemnik kaže nivo signala (levi stolpec, ta kaže še pravilno, medtem ko so desnega z novim softwerom zjebali...) Če je nivo izpod 120, je res lahk kabel kriv...

_________________
SkyStar2, Sat-control motor SM3D12, Dreambox DM600 PVR, Kaon HD-DVR-Total Tv, Edision Argus HD VIP


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: Ne Apr 13, 2014 1:47 
slavonsky, na kaj pa imaš nastavljen disk - na fat32?


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: Ne Apr 13, 2014 21:26 
Odsoten

Pridružen: Če Feb 10, 2005 19:34
Prispevkov: 394
Citiram:
slavonsky, na kaj pa imaš nastavljen disk - na fat32?
Jaz sem sprejemniku kar pustil da ga sam sformatira, kakor mu paše. Ko sem ga potem priklopil na računalnik sem videl, da je to FAT32.

_________________
SkyStar2, Sat-control motor SM3D12, Dreambox DM600 PVR, Kaon HD-DVR-Total Tv, Edision Argus HD VIP


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total tv sprejemnik
OdgovorObjavljeno: Po Apr 14, 2014 8:34 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: Po Jan 19, 2004 20:30
Prispevkov: 485
A ni blia en čas fora, da si moral anteno usmerit na 15,8 st. kjer je paket od PopTV-ja (rahlo ven iz 16 st.) ?

_________________
Alergičen na športne kanale


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited