Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Pe Maj 24, 2024 20:57

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 27 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: Ne Avg 31, 2014 19:58 
Citiram:
DVB-T in DVB-S se da skupaj združiti z združilnikom:
http://www.antene-zupancic.si/povezoval ... p-433.html
Šele danes sem končno preizkusil tale 2 komada OSM100.
Hmmm, nekaj mi ne deluje, ali pa jaz še kaj narobe razumem.

Če dam OSM100 samo zunaj pred rotor, satelitski signal je, rotor deluje, vse ok.
Če dam OSM100 samo znotraj na DVB-S sprejemnik pa mi že signal noben več
ne pride v sprejemnik iz sat.krožnika, rotor pa seveda sploh ne dela.
(Mislim pa, da nisem preizkusil obeh OSM100 montiranih hkrati, en notri, en zunaj -- saj ni bilo to krivo, huh ? :))

Ali je treba zaradi OSM100 še kako ojačanje za rotor, ali bi ta dva pasivna člena res morala delovati ?
Ali me lahko zeza predolg, premalo kvaliteten coax do sat.krožnika ? jaz resno rabim en instrument za merit kakovost signala v kablu :)) kakšni namigi, in kolikšne so cene ?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Avg 31, 2014 20:06 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Moraš dati združilnik/razddružilnik tako pri anteni, kot pri sprejemniku.
Napajanje LNB gre samo čez satelitski del združilnika


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Avg 31, 2014 23:17 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Če ti že pri enem ne dela, z drugim nimaš kaj početi, nekaj si zaj..

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Sep 01, 2014 5:54 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Ja, res si nekaj za....
Prvo poglej če si prav priključil na spodnjem delilniku.....
Zna biti, da imaš nekaj narobe s kablom med spodnjim delilnikom/združilnikom in DVB-S sprejemnikom (prekinjen ali v kratkem stiku).
Ne nazadnje je lahko kaj narobe z delilnikom. Si poizkusil oba?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Sep 07, 2014 19:59 
Ja, oba OSM100 sem moral priklopit, ampak :

sateliska + rotor dela ok,
MuxA (522Mhz) dela ok,
MuxC (602Mhz) pa je signal na nula !

Sicer za OSM100 piše da dela do 860Mhz za DVB-T,
ampak, ali obstaja še kak drugačen mix/demix element, da ga probam,
ali je pač (vsaj eden) od mojih OSM malenkost fuč ? Kako bi to izmeril ?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Sep 08, 2014 20:47 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Najbrž uporabljaš kak ojačevalnik za DVB-T (ali anteno z vgrajenim ojačevalnikom).
Če imaš napajalnik pri TV, ti napetost ne gre skozi združilnik/razdružilnik. Če je temu tako, boš moral napajalnik priklopiti med razdružilnikom in UHF anteno (zgoraj)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Sep 11, 2014 9:56 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Lahko pa sateliti zaradi slabega filtriranja motijo DVB-T na višjih frekvencah. Probaj izklopit satelitski sprejemnik.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 27 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited